Støtt folk som sliter med psykisk helse – så får du fantastiske ansatte som gjør en fabelaktig god jobb!

I går var verdensdagen for psykisk helse. For oss i Easymeeting er psykisk helse en viktig flaggsak. Vi mener at verdensdagen for psykisk helse er bra – men det er viktig å holde fokus på dette også de 364 andre dagene i året. Altså på hverdagene og arbeidsdagene.

Hvorfor er vi så opptatt av dette?

Jo fordi vi tidligere har hatt ansatte som har slitt med psykisk helse og fordi vi har støttet disse og tilrettelagt arbeidet for dem. Vi vet at gjør din bedrift det samme – så får du fantastiske ansatte som gjør en fabelaktig god jobb! Og med rett oppfølgning og støtte på arbeidsplassen så vil den som sliter komme seg raskere mentalt «på bena igjen» 🙂

Takk til Nadia for at vi fikk dele hennes viktige tekst som hun først publiserte på Facebook:

Nadia Kristiansen Tokerud

«Det er verdensdagen for psykisk helse i dag, og som vanlig er jeg sur på det norske temaet. Det internasjonale temaet er «Make mental health & well-being for all a global priority». Det norske? «Vi trenger hverandre. Løft blikket!» Et tema som legger ansvaret for psykisk helse på hver enkelt i befolkningen, heller enn på de som konsekvent nedprioriterer psykisk helsevern. Som bygger ned tilbud. Som ser ut til å ihvertfall late som om de ikke ser hvor trange nåløyer folk hopper gjennom og hvor lenge de venter for å få hjelp av psykologer.

Når det er sagt: La oss skåle for de blant oss som tar førstelinjejobben på strak arm. Som sender et lite «hvordan går det?» nå og da. Som rer opp sofa. Som møter opp med vaskebøtte og mopp. Som kommer med pizza og film. Som heier. Som hjelper til med å gå gjennom lista som kommer med henvisning til psykolog. Som ringer rundt for hjelp. Som hjelper til med søknader og prepper til møter og intervjuer. Som får venner og familie på beina. Får de ut av usunne situasjoner og inn i sunne. Som bestiller frokost på døra. Som tar med seg folk ut av huset.

La oss skåle for de som er der for andre og som gladelig slipper alt og drar for å hjelpe.

Og la oss samtidig som vi feirer hjelperne gjøre det vi kan for å legge press på de som gjør hjelperne så nødvendige.

La oss gjøre noe med køene for psykisk hjelp. Jeg hører stadig politikere snakke om hvor viktig det er med fokus på psykisk helse. Samtidig som det stadig blir nedprioritert når pengene deles ut.

Hjelperne blant oss redder liv, men de kan ikke hjelpe alle. Mange trenger hjelp fra helsevesenet. Fra det offentlige. La oss hjelpe de også. Vi har ingen å miste»

Rull til toppen