Nattugla flyr internasjonalt

og gir bedre trygghet til hjemmeboende eldre

Easymeeting har laget en digital video-nattevakt som gir økt trygghet for hjemmeboende eldre og sparer norske kommuner for store summer. Nå har selskapet inngått en eksklusiv avtale som vil ta “Nattugla” ut i det globale markedet. 

Den strategiske avtalen Easymeeting har inngått er med Hepro, et selskap med hovedkontor på Rognan, som er kjent for sitt store produktspekter innen velferdsteknologi – også i utlandet. Hepro er eid av det svenske AddLife-konsernet, som jobber med medisin og avansert helseteknologi internasjonalt. De har 70 selvstendige datterselskaper globalt og over 1800 ansatte. Det gir gode muligheter for at Nattugla fra Tromsø kan nå langt ut i verden.

Nattugla gir digitalt videobesøk som er enkelt å sette opp og gir en tryggere hverdag for både brukeren, pårørende og helsepersonell. Med Nattuglas øyne kan nattvakta se om pasienten har det bra og om vedkommende eksempelvis har falt ut av senga eller på annen måte trenger assistanse. Dermed kan de bruke sykepleier-ressursene på en bedre måte og rykke kun ut til den pasienten som trenger hjelp.  

Ser godt i mørket
Løsningen har markedets beste sikkerhet, med kryptering og smart anonymisering av pasienten. Nattugla ser godt i mørket når pasienten sover, men følger GDPR-reglene og myndighetenes strenge normer for personvern. Ugla er derfor godkjent av Norsk Helsenett.

En nattevakt i kommunens hjemmetjeneste kan med Nattugla plassert på veggen hos pasientene følge opp flere beboere dersom de må kjøre rundt til den enkelte pasient. I mange kommuner er det dessuten stor avstand mellom pasientene og lang kjørevei. Med Nattugla og tjenesten Hepro Respons kan nattevakta i stedet ta tre til fem digitale videobesøk hver natt. Det skaper økt trygghet og god nattesøvn for pasienten. 

Store besparelser
Bare én Nattugle-installasjon kan ha positiv innsparing på opptil 200.000 kroner hvert år. Så løsningen sparer store summer for norske kommuner. Daglig leder Hans Johan Tofteng i Easymeeting har tro på at dette også vil være attraktivt for utenlandske helseorganisasjoner og institusjoner.

Samarbeidet med Hepro er viktig for oss, og det gir oss en mulighet til å få Nattugla ut i et globalt marked med deres søsterselskaper i AddLife-konsernet. Hepro leverer mye spennende velferdsteknologi – også i utlandet. Jeg tror at koblingen Nattugla og tjenesten Hepro Respons er en veldig god kombinasjon som kan fungere godt på utenlandske helseinstitusjoner og kommuner. Vi utviklet Nattugla i Tromsø, vi testet den grundig ut i Harstad kommune og nå har vi inngått strategiske samarbeid med et Rognan-selskap. Så du kan jo si at nå er det Nord-Norge som flyr utenlands med Nattugla, sier Hans Johan Tofteng i Easymeeting.

Mest spennende løsning– Vi er svært fornøyde med å inngå dette partnerskapet med Easymeeting. Vi har jobbet sammen med Easymeeting i en lengre periode nå for å forberede dette partnerskapet, og vi opplever dem som en svært kompetent kvalitetsleverandør som møter markedets krav til funksjonalitet og til konkurransedyktige betingelser. Dette er en av de mest spennende løsningene vi har lansert hittil, og vi har veldig stor tro på denne løsningen i Norge, men også i resten av verden, sier Geir Tore Jakobsen, administrerende direktør i Hepro.

Du kan lese Hepros pressemelding her
https://www.hepro.no/aktuelt/samarbeid-med-tre-norske-teknologiselskaper-dele-health-tech-easymeeting-og-vital-things

Pressekontakter

Hans Johan Tofteng
Daglig leder i Easymeeting
E-post: hans.johan@easymeeting.net
Mobil: +47 909 53175
Geir Tore Jakobsen
Administrerende direktør i Hepro
E-post: gtj@hepro.no 
Mobil: +47 957 74 766

Kort om Hepro
Hepro er en kompetansebedrift som utvikler, produserer og selger hjelpemidler og velferdsteknologi av høy kvalitet. Hepro ble etablert i 1987 og har lang erfaring med utvikling av produkter og løsninger som skal gjøre hverdagen enklere for deres kunder. Bedriftens visjon er å gi kunder muligheten til å klare seg selv, delta aktivt i egen hverdag og bo lengre hjemme. Selskapet er eid av Addlife AB. Hovedkontoret ligger på Rognan, men selskapet har virksomhet i hele landet samt eksport. Hepro er eid av det Stockholmsbaserte og børsnoterte AddLife-konsernet, som jobber med medisin og avansert helseteknologi. 
De har 70 selvstendige datterselskaper globalt og over 1800 ansatte

Rull til toppen